Meidän perheeseen muutti pieni glennivauva, Olga, heinäkuun 2008 lopussa. Olga tuli mielle sijoitukseen Rosearssin kennelistä. Idea blogin pitämisestä lähti oikeastaan siitä, että näin on mukava kertoa miten meidän vauva kasvaa, ja millaista arkea meidän koiraperheessä vietetään.

Päätös koiran ottamisesta oli muhinut jo useamman vuoden ajan. Jo nuorempana minä haaveilin omasta terrieristä. Kolmisen vuotta sitten ihastuin kuitenkin Espanjanvesikoiraan, ja luulin pitkään tämän rodun olevan minun juttuni. Kun sitten elämäntilanteeni salli koiran ottamisen, aloin intenssiivisesti etsimään kasvattajaa. Jostakin netin ihmeellisestä maailmasta löytyi kuitenkin kuva, joka muutti rotuhaaveen ihan päälelleen. Kuvassa makoili Espanjanvesikoira vierellään kököttävä glenni. Tuo suloisuus aiheutti sydämentykytyksiä, ja rotuun oli tutustuttava heti! Glennistä, eli glen of imaalinterrieristä, löytyi yllättävän huonosti mitään tietoa. Niinpä päätin ottaa suoraan yhteyttä kasvattajaan, jotta saisin paremman kuvan tästä pikkukakkosen Ransua muistuttavasta koirasta.

Minulla kävi aikamoinen tuuri kasvattajan suhteen. Olin valinnut kasvattajan sillä perusteella, että hän asuisi sopivan matkan päässä minun kodistani. Niinpä yhteydenottoni suuntautui Rosearssin kenneliin Kotkaan. Kevään aikana asiat tapahtuivat hurjaa vauhtia. Itse olin valmistunut odottamaan omaa karvaturriani vielä ainakin vuoden, joten yllätys oli suuri kun sain kuulla että oma pikkuinen muuttaa kotiin jo tämän vuoden puolella! Päätös sijoituskoiran ottamisesta kypsyi myös vasta kevään aikana. Sijoitusvaihtoehtoa kun en ollut oikein koskaan ajatellutkaan. Mutta hyvä näin, vielä ei ainakaan ole kaduttanut yhtään!

Kesälomamatkalta palattuani sain kuulla, että Sannille (Rosears Bumblebee) oli syntynyt neljä pentua 3.6.2008. Pentueessa oli kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Tämän pentueen neljäs tulokas oli pikkuinen tyttö, joka painoi alle 200g. Tyttöä alettiin kutsua Lilliksi, sillä hän oli niin pikkuinen. Viralliseksi kennelnimeksi neiti sai Rosears Dazzling Dab eli Hämmästyttävä Hiukkanen, ja tytön kutsumanimeksi tuli Olga.

1851134.jpg